7 ting en låsesmed ( også ) kan tage sig af

En låsesmed er i dag meget mere en bare en låsesmed. Låsesmede er professionelle låseteknikere, der arbejder med mekaniske- og elektroniske låse, adgangskontrol, sikkerhed, butiksgitre, overvågning med mere. Det er derfor misforstået af mange, at det eneste en låsesmed laver er, at åbne låse for personer der har låst sig ude, eller kopierer nøgler.

I denne korte artikel, fortæller vi om 7 ting en låsesmed også laver. 

1: Digital adgangskontrol

Digital adgangskontrol dækker over en lang række ting og er det vi laver allermest. Fælles for dem alle er dog, at det er systemer der i høj grad er digitalt integreret og styret centralt. Du har måske set det i form af adgangskort eller brikker der skal sættes på en ”scanner” hvorefter en dør åbner automatisk. Denne slags systemer kommer i rigtigt mange afskygninger, og da alle virksomheder har forskellige behov, så er de løsninger vi lave inden for digitale og elektroniske styringer også meget forskellige fra kunde til kunde.

Vi bruger i høj grad produkter fra SALTO, der leverer brugervenlige, højkvalitets produkter, som passer ind i alle sammenhænge. Til oplukning af døre kan b.la. bruges adgangskort, nøglebrikker, mobiltelefon, armbånd m.m. og det er netop de flexible løsningsmuligheder der gør, at vi har valgt at satse på netop SALTO adgangskontrol.

En central løsning betyder, at man kan styre adgangsmulighederne til det enkelte kort/armbånd/bruger helt ned til mindste detalje. Og alt sammen fra en central enhed, der blot skal være koblet til internettet.

2: Videoovervågning

Videoovervågning er virkelig i vækst i øjeblikket. Udviklingen går stærkt og de kameraer der bruges bliver bedre og bedre. De kan fås i trådløse udgaver, HD udgaver, nightvision udgaver og meget mere, og igen, er det en meget individuel løsning til den enkelte kunde eller installation.

Vi har mange forskellige leverandører indenfor overvågning. Heldigvis har vores ansatte stor erfaring med at udføre disse opgaver, så du som kunde er i gode hænder hvis det er overvågning du søger inspiration eller rådgivning indenfor.

Også disse løsninger, kan styres fra centrale enheder, og sågar fra mobiltelefonen eller webserver løsninger, så et givent anlæg, eller kameraer kan tilgås fra alle steder i verden, så længe der er internet adgang.

3: Automatiske døre

Dørautomatik er en af de ting vi også laver rigtig meget af hos AH Låsemontage. Mest fordi, det taler ind i alle de andre opgaver vi laver. Et godt eksempel er digital adgangskontrol, som tidligere nævnt. Et adgangskort kan sætte en automatisk proces i gang der åbner en dør, eller giver grønt lys til, at en elevator kan køre. Løsningerne er mange og tingene hænger sammen.

Der er en meget stor udskiftning af dørautomatik i gang i hele København, hvor døre der tidligere skulle åbnes manuelt med nøgle automatiseres 100%, så en brik eller et kort, kan bruges til at åbne døren. Det er for mange virksomheder, Kommuner og beboere i etageejendomme en god løsning, specielt her i Corona tiden, da man med dørautomatik helt kan undgå at skulle røre døren eller dørhåndtaget.

4: Skæring af nøgler

Ja, det er absolut ikke det eneste vi laver, men det er stadig en stor del af alle låsesmedes forretning. De fleste boligejere kommer ud for at skulle have lavet nye nøgler på et tidspunkt – eller skiftet deres låse, hvortil der kræves nye nøgler. Og det er selvfølgelig også noget vi laver.

At skære nøgler til simple låse er ikke raketvidenskab, men nogle låser kræver specielmaskiner, værktøj, godkendelser, eller specielle uddannelser for at kunne skære dem. Der er vi altid på forkant med udviklingen, så vores medarbejdere ved hvordan de skal gribe opgaver i den her sammenhæng an.

5: Opsætning af dørtelefoner

Dørtelefoner er opgaver som taler ind i alle de andre ting vi laver. Det kan kombineres med adgangskontrol og det kan kombineres med automatik. Vi arbejder med de største og bedste leverandører indenfor dørtelefoni og kan tilbyde løsninger der kan tilpasses alle behov. Uanset om du vil have en simpel løsning der blot skal kunne åbne for en dør, hvis der ringes på, men også hvis du søger en løsning med video, hvor du kan se hvem du lukker ind.

Vi kan sågar tilbyde løsninger der kan udarbejdes sådan, at din mobiltelefon ringer, hvis du ikke er hjemme og der ringes på døren. På den måde kan eksempelvis nemlig.com lukkes ind, eller måske en hjemmehjælp eller lignende.

Dørtelefoner er inde i en rivende udvikling, ligesom alle andre elektroniske løsninger er. Vi gør vores for, at følge med og uddanne vores medarbejder løbende i de rette løsninger og komponenter.

6: Opsætning af gitre

Desværre er der nogle personer der ikke kan holde fingrene for sig selv. Derfor er mange virksomheder nødt til at tage sig deres forholdsregler imod uventet, eller uønsket besøg.

Til dette formål laver vi mange rullegitre der virker som en ekstra barriere i skallen af en virksomhed. Også disse løsninger kan tilpasses forskellige behov. Vi kan levere både gitre, løsninger og ekspertise, og samtidig udvikle projekterne sammen med dig. På den måde sikrer vi, at regler overholdes, og at evt. forsikringsmæssige krav også imødekommes.

7: Alarminstallationer

Alarmer har i mange år, været et præventivt værn mod uønsket besøg. Nogle gange er det nok, andre gange skal det kombineres med andre typer af foranstaltninger – som eksempelvis gitre som tidligere nævnt.

Et alarmsystem har mange forskellige muligheder, både ift udforming og løsninger, men også ift. den måde det kan kombineres med andre anlæg på. Det kan kobles sammen med elektroniske låse, det kan kobles sammen med gitre. Løsningerne er mange, og vi tager gerne en snak med dig om, hvad netop dit behov er.

Vi laver alarmer for både erhverv og hos private. Vi arbejder med mange forskellige leverandører og vil i samråd med dig, finde den løsning der passer dig bedst.

Det var 7 ting vi hos AH Låsemontage udfører. Står du i en situation hvor een af ovenstående opgaver kræver en professionel approach, så er du mere end velkommen til at tage kontakt til os.