Foråret står for døren, hvordan er det lige med sikkerheden i skuret?

skur med lås

I dette indlæg gennemgår vi 5 ting du bør overveje, for at sikre de ting af værdi du opbevarer i skuret eller udhuset.

Lige om lidt er det forår, og vi indretter os mere på et liv med udendørs aktiviteter. Disse aktiviteter kræver tit udstyr som bliver trukket frem fra “vinterhi”, og tættere på hvor det skal bruges. Når det så ikke bliver brugt, er det rart at kunne opbevare udstyret, sådan at det er lige ved hånden. Her kan skuret i haven ofte have stor nytte. Men inden du har set dig om, står både din dyre racercykel, havkajakken, gasgrillen, terrassevarmeren og meget andet opbevaret. Og inden du har set dig om, er der lige pludselig opmagasineret for mange tusinde kroner i dit skur.

Men hvad nu hvis det bliver stjålet? Dækker din forsikring så? Læs mere herunder.

Krav til låse på udhuse

Låsetype, hvordan påvirker det din forsikring: Forsikringsselskaber kan have specifikke krav til, hvilken type lås der skal være på et udhus. Generelt set anbefaler forsikringsselskaber låse af høj kvalitet, som er svære at bryde op eller dirke op. Det kan f.eks. være en cylinderlås eller en kodelås.

Få din forsikring til at dække: Sådan laver du en sikkerhedsvurdering af dit udhus

Sikkerhedsvurdering: Nogle forsikringsselskaber kan kræve, at der foretages en sikkerhedsvurdering af udhuset, før de vil tilbyde dækning. Det indebærer en gennemgang af låse, døre, vinduer og andre adgangspunkter til udhuset for at vurdere risikoen for indbrud.

Opbevaring af værdigenstande i dit udhus: Sådan sikrer du dem bedst

Opbevaring af værdigenstande: Hvis du opbevarer værdigenstande i dit udhus, kan forsikringsselskaberne have specifikke krav til sikkerheden. Det kan f.eks. inkludere låse på visse typer af opbevaringskasser, eller krav om et alarmsystem.

Undgå indbrud: Sådan gør du dit udhus mere sikkert

Bygningsmæssige forhold: Hvis dit udhus har døre eller vinduer, kan det påvirke forsikringsdækningen. Hvis dørene eller vinduerne er gamle eller lette at bryde op, kan forsikringsselskaberne kræve, at de erstattes med mere sikre materialer eller låsesystemer.

Placering af udhus: Hvis dit udhus er placeret i en særligt risikofyldt zone, kan forsikringsselskaberne kræve yderligere sikkerhedsforanstaltninger. Det kan f.eks. være ekstra låse på dørene, eller sikring af vinduerne.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at kravene til låse og sikkerhedsforanstaltninger kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Det er derfor en god ide at undersøge, hvilke krav dit specifikke forsikringsselskab stiller, inden du køber låse og sikkerhedsudstyr til dit udhus.

Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os. Det kan du gøre HER