Låse til døre og vinduer – 5 steder i hjemmet du bør sikre med en lås

Låse til døre og vinduer, få hjælp til at sikre dit hjem

Er du i gang med at gennemgå dit hjem for låse og sikring i det hele taget? Så kommer vi her med gode råd til steder, hvor du bør sikre dit hjem med gode og tidssvarende låse. 

Det skal føles trygt at være hjemme, at komme hjem og ikke mindst at være hjemmefra. Det bliver det i høj grad, når du sikrer dit hjem med låse til døre og vinduer og andre præventive låse, der gør det svært for uvedkommende at komme ind. 

Vi vil gerne bidrage til din sikkerhed og en øget følelse af hjem, så her kommer et overblik over steder i boligen, du bør sikre med lås. 

Lås til hoveddør 

Hoveddøren er naturligvis det første sted, du bør sikre med en god lås. Det kan være alt lige fra en elektronisk dørlås til traditionel låsesikring med moderne låseteknologi og høj sikkerhed. Er det længe siden, at du sidst har skiftet låsen på hoveddøren ud, kan du med fordel overveje det, da låseteknologien hele tiden udvikler sig og gør nogle nøglesystemer forældede. 

Lås til terrassedør 

Terrassedøren er et af de steder, hvor tyven har nem adgang til boligen, hvis ikke den er sikret. Vi anbefaler, at du får en lås til terrassedøren, så du kan låse den indefra samt minimere risiko for indbrud via underboring. Låsen skærmer desuden også for at lade terrassedøren være en oplagt og optimal flugtvej. Der fås forskellige varianter i form af lås med nøgle, spærre og kodelås. 

Lås til vinduer 

Mange indbrud sker gennem vinduer. Derfor er det meget præventivt at montere låse på vinduerne. For du gør det svært at bryde ind ved underboring. Der fås flere forskellige typer af låse til vinduer – særligt de afsidesliggende vinduer og dem med tynd glasrude bør have monteret en lås. 

Du behøver ikke nødvendigvis have lås på alle dine vinduer, hvis de er nye og generelt har høj sikkerhed. Men jo bedre sikring af dem, jo bedre. 

Kælderdøren 

Har du en kælderdør? Så er det et oplagt sted for en tyv at bryde ind. Den bør derfor sikres lige så godt som hoveddøren, så du gør det så svært som muligt. En kælderdør ligger typisk meget skjult, hvorfor det er nemt at skjule sig for nysgerrige blikke – og der kan arbejdes i fred og ro. Det kan derfor være en fordel at vælge at sikre døren med to låse. Jo mere sikret, jo bedre. 

Lås dine værdier inde 

Selvom du giver dine døre og vinduer en god lås på, kan det stadig være en god ide at tænke skridtet videre. Særligt i form af at sikre dine værdier og værdifulde (eller betydningsfulde) personlige ejendele. Det kan du gøre i form af et værdiskab eller et brandskab. Sørg gerne for, at det ikke kan tages med – få det fæstnet til gulvet eller bygget ind i muren, så du gør det så besværligt som muligt at få adgang til det, der betyder mest for dig. 

Få hjælp til at sikre dit hjem 

Vil du gerne have tjekket op på, hvor du kan forbedre sikringen af dit hjem henne? Så kommer vi gerne ud til et gratis sikkerhedstjek, hvor vi giver dig rådgivning og tips med på vejen. Det er ganske uforpligtende, og noget vi gør som en fast del af vores service. Vi ønsker blot at gøre dig og dit hjem trygt.