Regler for overvågning på privat grund: Alt du skal vide

Videoovervaagning-paa-privat-grund

Går du med tankerne om at sikre dit hjem bedre mod indbrud? Og er du i den forbindelse faldet over muligheden for videoovervågning?

Vi sætter dig ind i regler for overvågning på privat grund herunder.

Der kan være mange gode grunde til, hvorfor du godt kunne tænke dig at sætte et overvågningskamera op i eller uden for dit hjem. Du har måske lige haft indbrud, du føler dig utryg, når du ikke er hjemme, eller måske naboerne har oplevet at have haft ubudne gæster på det sidste.

Indbrudssikring af dit hjem er altid fornuftigt og en god ide. Formålet er først og fremmest at afskrække eller helt at holde dem fra at bryde ind. Bliver det fanget på overvågningen, kan du være heldig, at billederne kan hjælpe politiet i deres efterforskning.

Men hvad er lige op og ned på reglerne for videoovervågning på privat grund?

Hvor må du sætte overvågningskameraet op?

Som privatperson må du gerne sætte et overvågningskamera op. Du må dog kun overvåge din egen grund. Uanset om du sætter det op ude eller inde, må det kun placeres, så det optager aktiviteter på din egen grund.

Det betyder, at du ikke må sætte den op på carporten eller hoveddøren, hvis det peger i retning af en offentlig vej. I så fald skal du sørge for, at vinklen er således, at det ikke er muligt at se vejen eller naboens grund for den sags skyld.

Eneste undtagelse i reglerne for overvågning med overvågningskamera er, at du godt må filme på steder, hvor der er almindelig færdsel, så længe du så blot ikke gemmer optagelserne. De må på ingen måder lagres.

privat overvågning

Skal du sætte et skilt op, der informerer om overvågning?

Når du opsætter et overvågningskamera på din grund, som ikke overvåger på steder, hvor der er færdsel, er det ikke nødvendigt. Det kan dog give en præventiv effekt, da du netop gør opmærksom på, at færdsel på din grund bliver overvåget. Du vil gerne afskrække og lade en potentiel indbrudstyv vide, at kameraer holder øje.

Har du dog overvågning til at sidde, hvor der er almindelig adgang eller færdsel, skal du oplyse om det på tydelig vis.

Hvor længe må optagelser gemmes?

Det er ikke kun i forhold til opsætningen af kameraet, at du skal være opmærksom. For der gælder også regler for, hvor længe du må gemme optagelser. Reglerne er sådan, at du faktisk skal slette alle optagelser med genkendelige personer efter 30 dage. Det er dit ansvar alene at sørge for, at du overholder denne regel. Du skal derfor være opmærksom på, om kameraet eller en eventuel app hjælper dig med automatisk at slette optagelser.

Derudover skal du sørge for at sikre dine optagelser. Med det mener vi, at du skal sikre, at uvedkommende ikke kan få adgang til dine optagelser. De skal sikres med en firewall eller kryptering.

Selvom det måske kan synes besværligt med ovenstående regler for videoovervågning, skal du blot huske på, at de er til for at beskytte dig og ikke mindst andre mod utilsigtet overvågning.

Få hjælp til at vælge det rette video overvågning

Vil du gerne have hjælp til at finde frem til det rette kamera? Og måske også have hjælp til opsætningen af det? Vi hjælper og rådgiver dig meget gerne i forbindelse med videoovervågning på din private grund.

Vi har forskellige løsninger med og uden apps og andre moderne teknologier og løsninger. Alt efter hvor smart eller simpelt det skal være finder vi en løsning, der stemmer overens med dine ønsker.

Det vigtigste i forbindelse med valget af kamera til overvågning på din grund er, at du kommer til at føle dig mere tryg.